Menu Search Monash University

Monash Art Design & Architecture

Close
Monash University

Monash Art Design & Architecture

ANGELA CANNULI

Angela Cannuli
Site Axonometric
2012

The project sits between an existing low density, and a proposed Places Victoria high density development. It acts as an extension of the existing library and gymnasium, creating a continuous public space, framed by new public program. It aims to act as a social and physical transition between the two conditions.

Transitional Landscape

My project deals with the notion of transition between a low and a medium density housing development. It explores the polycentric development patterns of the city of Melbourne, which has resulted in higher density development, being sited in the centre of a contrastingly different low density context.

The project is located in an existing low density suburban context, and proposes the typological and social transition between the existing and proposed medium density development, through a series of public programs and public space. It employs the integration of a landscape typology to create and define the public space, and create links and buffers between the two conditions.

angelacannuli@gmail.com

Angela Cannuli
Model
2012

The existing lawn area is extended into the sunken courtyard, and becomes the roof of the new learning centre. It connects the existing public area with the new to create a series of public spaces activated and framed by public program.

Angela Cannuli
Site Model
2012

The massing of the project acts as a series of physical and gestural links and transitions within the context; between the medium and low density residential areas, and the existing and the new public area.

Angela Cannuli
Render 1
2012

Within the proposed sunken courtyard, the spaces are framed by new public program (cafe, child care, learning centre, public toilets). The public spaces become central,accessible and activated.

Angela Cannuli
Render 2
2012

The new public program is accessible via both the existing street level and new sunken courtyard, allowing for street presence and interaction with existing public program.

Angela Cannuli
Section
2012

The building is embedded into the ground to allow for access and presence on both levels, as well as framing a highly articulated public space (sunken courtyard). A series of ramps, staircases and the continuous lawn / roof allow for the new and proposed public spaces to be integrated and continuous.

Monash University
Facebook Twitter Instagram YouTube